Mediclaudo tuo turvallisuutta ja tehokkuutta sairaaloiden lääkejakeluun

Luomme katkeamattoman digitaalisen lääkejakeluketjun, joka lisää potilasturvallisuutta sekä hoitotyön tehokkuutta

Mediclaudo on kasvuyritys, jolla on vahvat juuret

Mediclaudon tausta on vahvalla pohjalla. Yritys on perustettu 60 vuotta toimineen Ilmajoen Teräsputkikaluste Oy:n tuoteinnovaation pohjalle, tuomaan uusia palveluita ja tuotteita sosiaali- ja terveysalalle.

Jo myynnissä olevat, Suomessa valmistettavat terveysteknologian tuotteemme ovat terveydenhuollon tarpeita vastaavia ja käytössä testattuja. Asiakasreferenssilistalle kuuluvat muun muassa Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Pirkanmaan sairaanhoitopiiri, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiiri, Tuomi Logistiikka ja Mehiläinen. Mediclaudon myyntiä laajennetaan sekä Suomessa että kansainvälisesti, ja uusia yhteistyökumppaneita kartoitetaan parhaillaan esimerkiksi Tanskassa.

Visio  | Globaalia turvallisuutta ja tehokkuutta sairaaloiden lääkejakeluun

Missio | Edistämme potilasturvallisuutta digitaalisilla lääkejakeluratkaisuilla. Vapautamme sairaanhoitajien resursseja tärkeimpään: hoitotyöhön ja potilaan kohtaamiseen

Mediclaudo Oy on kotimainen kasvuyritys, joka kehittää lääkejakeluratkaisuja sairaaloihin ja hoivakoteihin. Haemme nyt rahoitusta uuden ohjelmistoliiketoiminnan kehittämiseen, konseptointiin ja kansainvälisen kasvun suunnitteluun. Kasvavan liiketoimintamme keskiössä on lääkejakelun digitalisointi.

Lääkitysvirheet ovat suuri ongelma kaikkialla maailmassa. Mediclaudon kehittämällä tietojärjestelmällä ja laitteistolla pyritään seuraamaan aukottomasti lääkkeen matkaa apteekista sen oikeaan käyttöpaikkaan, eli aina potilaalle asti. Liiketoimintamme tavoitteena on tarjota aukoton lääkejakelun prosessi apteekista potilaalle, sisältäen sekä ohjelmisto- että laitteistoratkaisut tähän tarpeeseen.

Mediclaudon strategia

Mediclaudon strategia on keskittyä toiminnassaan erityisesti älykkäisiin, digitaalisiin ratkaisuihin sote-alalla. Toimintamme liittyy kansainväliseen megatrendiin, jossa väestö ikääntyy ja avuksi haetaan digitaalisia ratkaisuja. Turvallinen lääkehoito on tärkeää sekä potilaan, että myös omaisten ja koko yhteiskunnan kannalta.

Maantieteellisen laajentumisen rinnalla kasvua haetaan täydentämällä tuoteportfoliota omalla, innovatiivisella tuotekehityksellä. Tavoitteena on kasvattaa tuoteportfolio kattamaan koko lääkejakelun apteekista saapuvasta lääkkeestä aina lääkkeen antamiseen potilaalle.

Tiimi ja avainhenkilöt

Mediclaudon hallitus ja johto ovat kokeneita alansa ammattilaisia. Mediclaudo on Ilmajoen Teräsputkikaluste Oy:n spin-off -yritys. Eväsojan perhe on luotsannut Teräsputkikalustetta jo 60 vuotta. Hallituksessa on myös merkittävää kokemusta yritys- ja rahoitusjärjestelyistä sekä yritysten strategisesta kehittämisestä.

Operatiivinen tiimi ja hallitus

Mediclaudo - Toimitusjohtaja Jussi Eväsoja

Jussi Eväsoja on kauppatieteiden kandidaatti kansantaloustieteestä ja kokenut yrittäjyyden käytännön osaaja. Eväsoja on innovatiivinen uusien tuotteiden ja liiketoiminnan kehittäjä. Hän on ollut alusta saakka kehittämässä Mediclaudoa ja käynnistämässä yrityksen liiketoimintaa. Lisäksi hän toimii aktiivisesti yrittäjäjärjestön luottamustehtävissä Ilmajoen Yrittäjien puheenjohtajana ja Etelä-Pohjanmaan yrittäjien varapuheenjohtajana.

Toimitusjohtaja

Ilkka Sillanpää on tekniikan ja kauppatieteen tohtori, jonka ydinosaamista on yritysten strateginen johtaminen ja yritysverkostojen sekä toimitusketjujen johtaminen. Hän on perustanut useita yrityksiä, toimii sijoittajana ja osaomistajana teknologia-startupeissa. Sillanpäällä on yli 15 vuoden kokemus kansainvälisten liiketoimintojen johtamisesta ja kehittämisestä muun muassa Metsolla, Rautaruukilla ja Konecranesilla. Hänelle on myönnetty tuotantotalouden dosentin arvo Oulun Yliopistosta.

Mediclaudo - Hallituksen Puheenjohtaja Ilkka Sillanpää

Puheenjohtaja

Henrik Salmela on ohjelmistokehittäjä, jonka vahvinta osaamista on uusien innovaatioiden ja ohjelmistojen kehittäminen ideasta skaalautuviksi ohjelmistoiksi. Salmela on toiminut vuosia yrittäjänä ohjelmisto- markkinointi- ja media-alan yrityksissä. Hänen vahvuutenansa on haastavien ja monimutkaisten ohjelmistokokonaisuuksien kehittäminen.

Henrik Salmela | Mediclaudon neuvonantajat

Ohjelmistokehitys

Jukka Peräkorpi aloitti Mediclaudon ensimmäisenä työntekijänä vuonna 2022. Elektroniikan tuotekehityksen parissa työskentelevä Jukka toimi aiemmin lääkinnällisten laitteiden huoltoteknikkona JIK-peruspalveluliikelaitoskuntayhtymässä.​
Jukka Peräkorpi | Mediclaudo

Elektroniikkasuunnittelu

Marjatta Eväsoja, fil.kand., toimi ennen eläkkeelle siirtymistään Etelä-Pohjanmaan liitossa kansainvälistymis- ja kulttuurijohtajana. Eväsojalla on merkittävää kokemusta kansallisesta ja kansainvälisestä EU-rahoituksesta, EU-hankkeiden toteuttamisesta, alueellisesta kehittämistyöstä ja verkostoitumisesta. Aiemmin hän työskenteli markkinointipäällikkönä Suomen Säästöpankissa Etelä-Pohjanmaalla, tehtävänään palvelujen kehittäminen, markkinointi ja viestintä.

Hallituksen jäsen

Hannu Eväsoja, toimitusjohtaja ja yrittäjä. Hän on toiminut 40 vuotta perheyrityksen markkinointi-, myynti- ja johtotehtävissä, josta yrityksen toimitusjohtajana yli 20 vuoden ajan. Osallistunut erilaisiin huonekalualan ja julkisen sektorin tuotteiden kehitysprojekteihin yhteistyössä yritysten, korkeakoulujen ja kehittäjäorganisaatioiden kanssa.

Hallituksen jäsen

Neuvonantajat

Minttu Lampinen | Mediclaudon neuvonantajat

Minttu Lampinen on Stanfordin ja Oxfordin huippuyliopistoissa opiskellut kauppatieteen tohtori, ydinosaamisenaan digimarkkinoinnin johtaminen. Yli 20 vuoden työkokemus kaikkiaan 250 asiakasyrityksen kanssa antaa laajaa näkemystä siitä, miten innovaatioista kasvatetaan kestävää liiketoimintaa.

Digimarkkinoinnin ammattilainen

Juha Lahtinen on kv-konsulttitalo Export Makerin toimitusjohtaja. Export Makerilla on lokaaleja tiimiläisiä yli 20 markkina-alueella globaalisti. Juhalla on monipuolinen kokemus teknologiateollisuudesta ja kansainvälisestä kaupasta erityisesti B-to-B- ja MidCap-sektorilta. Henkilökohtaisesti Juha on tehnyt vientikauppaa yli 60 maahan rakentaen ja kehittäen jälleenmyyjäverkostoja ja asiakassuhteita Eurooppaan, Amerikkaan ja Aasiaan. Juha on asunut Suomen lisäksi Ruotsissa ja Indonesiassa.

Juha Lahtinen | Mediclaudon neuvonantajat

Kansainvälisen kaupan ammattilainen

Jaakko Piri (M.Sc econ.)​
teki yli 20 vuoden uran perheyritys Piristeel Oy:ssa toimien muun muassa toimitusjohtajana ja henkilöstöpäällikkönä ja vientipäällikkönä. Vuonna 2019 tehdyn yrityskaupan jälkeen hän toimi Key Account Managerina vastuullaan suurimmat kotimaan asiakkuudet ja ulkoiset vientiasiakkuudet. Nykyään yrittäjänä yritysjohdon ja henkilöstön mentoroinnin, yritystoiminnan kehittämisen sekä sijoittamisen parissa.

 

Liiketoiminnan kehittäminen
Josu Takala | Mediclaudon neuvonantajat

Josu Takala on Vaasan Yliopiston tuotantotalouden professori, jolla on poikkeuksellisen vahvat näytöt akateemisesta tutkimuksesta sekä kansainvälisestä yhteistyöstä yliopistojen, tutkimuslaitosten ja yritysten kanssa. Takala on toiminut useiden yritysten perustajana, neuvonantajana sekä johdon konsulttina. Hänen ydinosaamistaan ovat yritysten operaatiostrategiat ja strateginen päätöksenteko.

Strateginen johtaminen